Nieuwe look voor Orange Corners

Onze creaties gaan de wereld over! Dit keer in opdracht van Orange Corners, een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Orange Corners biedt jonge ondernemers in Afrika en het Midden-Oosten trainingen, coaching, netwerken en de faciliteiten om hun startups te lanceren en te laten groeien. De Nederlandse ambassades in de 13(!) actieve landen initiëren de programma’s. En wij mochten de look and feel van hun marketing en communicatieactiviteiten professionaliseren.

Samen met Studio Colorado gingen we aan de slag. We gingen voor consistentie: één hippe, vlotte stijl die in alle middelen en uitingen in alle landen gelijk is. De landen vormen hierdoor één geheel in hun communicatie-uitingen. Wij ontwikkelden het brandbook, de merchandise een maakten een vlotte en aansprekende promotievideo.

Brandbook

Om de nieuwe stijl over de hele wereld gelijk toe te kunnen passen, ontwikkelden we een brandbook. Daarin omschreven we de basis van de communicatie van Orange Corners. Op deze manier verbeterden we de merkpositie én brachten we een lijn in alle mogelijke uitingen van de organisatie. Het frisse, aantrekkelijke design communiceert op een professionele manier het authentieke karakter van Orange Corners en spreekt de doelgroep (de jonge ondernemers) aan terwijl deze geïnspireerd wordt. Met het brandbook krijgt elke uiting, waar ook ter wereld, de Orange Corners-touch. Zo maken we een kwalitatief merk dat verbinding, kracht, innovatie, impact en groei vertegenwoordigt.

Sjablonen en merchandise

Als je een nieuwe look & feel hebt, wil je dit laten zien! In de nieuwe stijl die we ontwikkelden en omschreven in het brandbook, maakten we een aantal sjablonen die alle verschillende Orange Corners –teams kunnen gebruiken. Zo maakten we templates voor social media, online banners, digitaal briefpapier en de opzet voor de standaard PowerPointpresentatie. Om het allemaal af te maken gingen we nog even door met de ontwikkeling van de offline middelen. We ontwierpen T-shirts, notebooks, pennen en tassen.

Promotievideo

We waren trots op onze creatie. En Orange Corners was blij. Zó blij dat ze de aankondiging van haar nieuwe stijl groots aanpakte. Om de presentatie extra kracht bij te zetten, maakten we een strakke promotievideo. Eentje waarin we de nieuwe look en de boodschap van Orange Corners sterk en enthousiast vertellen!