Over de podcast

In deze podcast bespreken wij dé sociaal maatschappelijke vraagstukken van deze tijd met pioniers voor een betere wereld. Met als rode draad: de transitie. Want naast de energie- en klimaattransitie zoeken we een nieuwe weg in een maatschappij die door de pandemie aan banden wordt gelegd. Dat vraagt gedragsverandering op allerlei niveaus. En dát gaan we uitgebreid bespreken. Onze eigen Djaja Van Den Berg en Eliaan Voerman vragen interessante wetenschappers, economen en ondernemers het hemd van het lijf. Voor een hoopvol geluid in deze bizarre tijd.

#05 Een hoopvol perspectief op systeemverandering - met Anneloes Smitsman

We zijn allemaal verbonden en onderdeel van één groot levend systeem! Dat zou je voorheen wellicht uit de mond van een guru of hippie verwachten, maar ditmaal horen we het uit de vriendelijke mond van visionaire wetenschapper Anneloes Smitsman PhD. Zij neemt ons in deze podcast mee in de wondere wereld van systeemverandering. Een zeer relevant thema in deze tijd waarbij we geteisterd lijken te worden door crisissen op ontzettend veel niveaus. Anneloes neemt ons mee in een hoopvol perspectief op de wereld. Waarbij een crisis niet gelijk staat aan narigheid, maar een uitnodiging van het systeem is om ons gedrag aan te passen en in lijn te brengen met de natuur, onze ware natuur.  

#04 Het perfecte schoonheidsideaal en duurzaamheid - met Marieke Eyskoot

Zonder dat we het door hebben, stimuleren veel bedrijven een negatief zelfbeeld, om vervolgens hun product als oplossing aan te reiken. Op die manier worden we ‘geshamed’ en om van dat gevoel af te komen, blijven we maar spullen kopen. Slecht voor onze eigenwaarde en slecht voor de planeet. Verder bespreken we in deze podcast het effect van deze tijd op ons consumptiepatroon én wat dat betekent voor duurzaamheid en onze nieuwe identiteit. We bespreken de sleutel tot duurzame verandering en wat reclames hiermee te maken hebben.

#03 De Betekeniseconomie - Hoe een gezonde economie eruit gaat zien - met Kees Klomp

De sleutel tot een economisch systeem dat handelt binnen de grenzen van de planeet. In deze podcast ga je luisteren naar het tweede deel van het gesprek met Kees Klomp. Kees is auteur, professor en consultant voor betekenisvol ondernemen. We bespreken met hem hoe een gezonde economie er uit gaat zien en hoe deze tijd daaraan bijdraagt. 

#02 De Betekeniseconomie - Waarom onze huidige economie stuk is - met Kees Klomp

Corona vertelt ons waarom onze huidige economie stuk is. In deze podcast ga je luisteren naar het eerste deel van het gesprek met Kees Klomp. Kees is auteur, professor en consultant voor betekenisvol ondernemen. Maar hoe meet je betekenisvol ondernemen? En waarom werkt de huidige groeiende economie niet meer? 

#01 Klimaatcrisis en coronacrisis - met Anna Gimbrère

In deze eerste podcast praten we met Anna Gimbrère, wetenschapsjournaliste en mediatalent van 2019. We gaan het hebben over de klimaatcrisis en de coronacrisis. Wat hebben ze gemeen? Heeft deze crisisperiode invloed op hoe we nu naar het klimaatprobleem kijken? En zit er wellicht een oorzaak/gevolg relatie tussen beide crisissen?