Stagiair projectmanagement

september 2019 – februari 2020

Lijkt het je leuk om bij een reclamebureau te werken? Wij bieden je een stage aan waarbij je het reilen en zeilen in een full-service reclamebureau leert kennen. Communicatieadvies, vormgeving, tekstschrijven, media-advies en –inkoop en campagne-ontwikkeling zijn enkele van de dingen waar je mee te maken zal krijgen. We werken voor klanten in de maatschappelijke sector (zoals goede doelen, cultuur, zorg, overheid en meer). Je maakt onderdeel uit van het accountteam van BBK/Door Vriendschap Sterker en ondersteunt daarnaast de afdeling strategie en onderzoek. Je leert de veelzijdigheid van het werk als accountmanager kennen en leert omgaan met werken in een team.

De organisatie
BBK/Door Vriendschap Sterker is een communicatieadvies- en mediabureau voor maatschappelijke merken en trends. Het doel van de organisatie is om organisaties die de samenleving versterken, sterker te maken met communicatie. BBK/Door Vriendschap Sterker helpt maatschappelijke merken te versterken en commerciële merken te vermaatschappelijken. Klanten van BBK/Door Vriendschap Sterker hebben allemaal te maken met het maatschappelijke veld en kunnen grofweg ingedeeld worden in vier segmenten: Duurzaam & Innovatie, Zorg & Lifestyle, Maatschappij & Overheid en Cultuur & Media. 

De stage
Tijdens de stage projectmanagement leer je hoe het is om als projectmanager binnen een communicatie-adviesbureau te werken. Een accountmanager is de spin in het web binnen het bureau en heeft contact met alle afdelingen binnen het bureau én met de klant. Je leert de diversiteit aan taken gestructureerd te voltooien en overzicht te bewaren over de veelheid aan projecten. Alle aspecten van het begeleiden van een project van start tot afronding komen aan de orde. Tevens ondersteun je als stagiair de PR-medewerkers en de afdeling strategie en onderzoek en ben je betrokken bij een diversiteit aan bureaugerelateerde projecten. Je leert daarnaast (beter) omgaan met de systemen Bizzmail, Weebly, Survey monky, CMS, Microsoft office (word, powerpoint, outlook, excel).

Werkzaamheden projectmanagement

 • Maken begrotingen en planningen.
 • Briefings opstellen voor klant (debriefing) en interne afdelingen
 • Bewaken kosten en planning
 • Offertes aanvragen bij leveranciers en vertalen naar begroting.
 • Operationele projecten uitvoeren zoals begeleiden opmaak folders, huisstijlonderdelen, advertenties etc
 • PR-ondersteuning: opstellen persberichten, versturen persberichten, nabellen perscontacten, monitoren publicaties online en verwerken printartikelen en eindrapportages opstellen.
 • Zelf (kleine – of deel) projecten van begin tot eind uitvoeren.
 • Teksten controleren op spelfouten en redigeren.
 • Contact onderhouden met klanten en leveranciers
 • Gespreksverslagen maken na vergaderingen

Werkzaamheden naast projectmanagement 

 • Ondersteuning bij de organisatie en opvolging van bijeenkomsten/evenementen (initiatieven van BBK/Door Vriendschap Sterker).
 • Kleinschalige bijeenkomsten/evenementen organiseren.
 • Concepttesten opstellen/uitvoeren/analyseren.
 • Ondersteuning bij onderzoek en oriëntatie (zowel interne als externe onderzoeken, zowel concepttesting voor bestaande klanten als oriënterend onderzoek op interessante onderwerpen, doelgroeponderzoek etc.).
 • Overige ondersteuning: bij trendwatchen, interne kennisbijeenkomsten, bijhouden website en verzorgen PR voor BBK/Door Vriendschap Sterker en overige bureaugerelateerde projecten.

Wij vragen
Wij zoeken iemand die op minimaal HBO niveau een opleiding volgt in de richting communicatie. Je loopt 6 maanden gedurende minimaal 4 dagen per week stage. 

Wij bieden
Een leerzame stage. Een start van een netwerk in de communicatiebranche, Een inspirerende werkplek in het centrum van Amsterdam. Een stagevergoeding tussen € 350,- en € 450,- per maand op basis van een werkweek van 5 dagen, afhankelijk van opleidingsniveau.

Interesse of vragen? 
Neem contact op met Mascha Snijders, tel 020 305 94 44 of mail m.snijders@doorvriendschapsterker.nl