Stagiair projectmanagement en strategie

Eerste helft 2023

Wil jij ervaring opdoen in het communicatie- en reclamevak? En heb je de ambitie om met jouw werk de wereld duurzamer en socialer te maken? Bij ons leer je wat het betekent om bij een full-service communicatiebureau te werken met een maatschappelijke missie.

Als stagiair maak je onderdeel uit van ons project- en strategieteam. Dat betekent dat je dagelijks te maken krijgt met advies, onderzoek, conceptontwikkeling, vormgeving, tekst en planning – en nog veel meer. Je denkt conceptueel of strategisch mee en helpt dit uit te werken in woord of beeld. Bijvoorbeeld door een onderzoek op touw te zetten, social media-teksten te schrijven of de uitkomsten van een brainstorm uit te werken. Je doet dit alles voor onze klanten die maatschappelijk actief zijn. Denk aan ngo’s, goede doelen, overheids- en cultuurinstellingen.

Onze organisatie

Wij zetten onze creativiteit en communicatieskills in voor een betere wereld. En ontwikkelen campagnes en maken communicatiemiddelen die bewustzijn vergroten en gedrag positief veranderen. De Sustainable Development Goals zijn ons kompas. Zo maken we positieve impact voor een schonere, eerlijkere en veiligere toekomst. 

Alles wat leeft, groeit en ademt op onze planeet is onderdeel van één prachtig en complex ecosysteem. Verandering vraagt een diep besef van deze wonderschone samenhang. Wij benaderen vraagstukken en uitdagingen holistisch en mobiliseren alle relevante stakeholders. Dus werken wij samen met maatschappelijke organisaties, overheden, goede doelen, onderwijsinstellingen en bedrijven om mensen, planeet en maatschappij te versterken.

De stage

Tijdens je stage leer je hoe het is om als projectmanager bij een communicatiebureau te werken. Je hebt contact met iedereen binnen het bureau – én met de klant. Je leert om een divers pakket aan taken gestructureerd uit te voeren en overzicht te bewaren op alle lopende projecten. Strategie, campagnes, tekst, beeld, vormgeving; je volgt het van start tot afronding. Je leert daarnaast (beter) omgaan met tools als Mailchimp, Trello, Hubspot en Microsoft office. En in deze tijden horen daar natuurlijk ook Zoom, Hangouts en Teams bij.

Werkzaamheden projectmanagement

 • Operationele projecten uitvoeren zoals begeleiden opmaak beeldmateriaal, huisstijlonderdelen, advertenties etc.
 • PR-ondersteuning: opstellen en versturen persberichten, nabellen perscontacten, monitoren online publicaties en eindrapportages opstellen
 • Begrotingen en planningen maken
 • Briefings opstellen voor klant (debriefing) en interne afdelingen
 • Kosten en planning bewaken
 • Offertes aanvragen bij leveranciers en vertalen naar begroting
 • Zelf (kleine – of deel) projecten van begin tot eind uitvoeren
 • Teksten controleren op spelfouten en redigeren
 • Contact onderhouden met klanten en leveranciers
 • Gespreksverslagen maken na vergaderingen

Werkzaamheden naast projectmanagement 

 • Ondersteuning bij de organisatie en opvolging van bijeenkomsten/evenementen (initiatieven van BBK/Door Vriendschap Sterker)
 • Kleinschalige bijeenkomsten/evenementen organiseren
 • Concepttesten opstellen, uitvoeren en analyseren
 • Ondersteuning bij onderzoek en oriëntatie (zowel interne als externe onderzoeken, zowel concept testing voor bestaande klanten als oriënterend onderzoek op interessante onderwerpen, doelgroeponderzoek etc.).
 • Overige ondersteuning: bij trend watchen, interne kennisbijeenkomsten, bijhouden website en verzorgen PR voor BBK/Door Vriendschap Sterker en overige bureaugerelateerde projecten

Wij vragen

Wij zoeken iemand die op minimaal HBO niveau een opleiding volgt in de richting communicatie. Je loopt 6 maanden gedurende minimaal 4 dagen per week stage.

Wij bieden

Een leerzame stage en een start van een netwerk in de communicatiebranche. Een inspirerende werkplek in het centrum van Amsterdam. Een stagevergoeding tussen € 350,- en € 450,- per maand op basis van een werkweek van 5 dagen, afhankelijk van opleidingsniveau.

Interesse of vragen?

Neem contact met ons op. Bel ons op 020 305 94 44 of mail m.snijders@doorvriendschapsterker.nl.