Over de podcast

In deze podcast bespreken wij dé sociaal maatschappelijke vraagstukken van deze tijd met pioniers voor een betere wereld. Met als rode draad: de transitie. Want naast de energie- en klimaattransitie zoeken we een nieuwe weg in een maatschappij die door de pandemie aan banden wordt gelegd. Dat vraagt gedragsverandering op allerlei niveaus. En dát gaan we uitgebreid bespreken. Onze eigen Djaja Van Den Berg en Eliaan Voerman vragen interessante wetenschappers, economen en ondernemers het hemd van het lijf. Voor een hoopvol geluid in deze bizarre tijd.

#03 De Betekeniseconomie - Hoe een gezonde economie eruit gaat zien - met Kees Klomp

De sleutel tot een economisch systeem dat handelt binnen de grenzen van de planeet. In deze podcast ga je luisteren naar het tweede deel van het gesprek met Kees Klomp. Kees is auteur, professor en consultant voor betekenisvol ondernemen. We bespreken met hem hoe een gezonde economie er uit gaat zien en hoe deze tijd daaraan bijdraagt. 

#02 De Betekeniseconomie - Waarom onze huidige economie stuk is - met Kees Klomp

Corona vertelt ons waarom onze huidige economie stuk is. In deze podcast ga je luisteren naar het eerste deel van het gesprek met Kees Klomp. Kees is auteur, professor en consultant voor betekenisvol ondernemen. Maar hoe meet je betekenisvol ondernemen? En waarom werkt de huidige groeiende economie niet meer? 

#01 Klimaatcrisis en coronacrisis - met Anna Gimbrère

In deze eerste podcast praten we met Anna Gimbrère, wetenschapsjournaliste en mediatalent van 2019. We gaan het hebben over de klimaatcrisis en de coronacrisis. Wat hebben ze gemeen? Heeft deze crisisperiode invloed op hoe we nu naar het klimaatprobleem kijken? En zit er wellicht een oorzaak/gevolg relatie tussen beide crisissen?